>    >  Bonart guardona el programa d’exposicions del Centenari

Bonart guardona el programa d’exposicions del Centenari

Escrit el 15/04/2015 a les 9:22

La revista Bonart celebra el quinzè aniversari amb un doble acte a Girona i Barcelona

bonart_290_AZ8Q5146

Foto: Òscar Giralt / Diputació de Barcelona

La IV edició dels premis Bonart ha reconegut el programa d’exposicions impulsat en motiu del Centenari de la Mancomunitat de Catalunya. L’acte, celebrat aquest dijous al vespre al Palau de la Virreina de Barcelona, ha servit, alhora, per commemorar el 15è aniversari d’aquesta revista cultural en català.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha destacat que «són quinze anys d’una iniciativa ambiciosa i rigorosa, quinze anys de difondre l’art i la cultura visual amb els millors noms i les millors firmes». A més, també ha afegit que «l’encert de Bonart ha estat tant l’exigència d’abordar temes i obres valuoses amb col•laboradors d’alt nivell, com, també, la gran capacitat d’arribar a un públic ampli».

El president de la Diputació ha posat èmfasi en el fet que «els premiats constitueixen una excel·lent representació del brou efervescent de cultura i creativitat que existeix arreu dels Països Catalans, als pobles i ciutats del nostre país».

L’eix expositiu del Centenari de la Mancomunitat de Catalunya té com a objectiu apropar a la societat catalana el coneixement de l’obra, les persones i els valors que van fer possible la Mancomunitat, l’entorn en el qual es va produir i posar en valor la seva influència fins als nostres dies.

Dins d’aquest àmbit destaca l’exposició central del Centenari que s’ha fet al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i que ha comptat amb diverses instal·lacions en paral·lel distribuïdes a diferents punts del país. Una exposició descentralitzada, amb la participació de totes les diputacions.

Dins del marc d’aquest eix expositiu també té un paper important l’exposició ‘Prat de la Riba i la Mancomunitat de Catalunya’, situada al vestíbul de la seu de la Diputació de Barcelona. La mostra es va inaugurar ara fa un any, està oberta cada dia fins al 31 de juliol i, durant els caps de setmana, compta amb visites guiades de forma gratuïta.

15 anys i dos actes
El quinzè aniversari de la revista Bonart s’ha programat en dos actes d’entrega de reconeixements. El primer, a Girona, va tenir lloc el passat dimarts, amb el lliurament dels guardons al diari El Punt Avui, la Fundació Mas Casadevall, Juanjo Gallardo-Castell de Benedormiens, Miniprint de Cadaqués, programa INDIKA, Albert Serra i el Teatre Museu Dalí.

D’altra banda, avui al vespre s’ha celebrat la segona gala d’aquesta efemèride on, a més del programa d’exposicions del Centenari de la Mancomunitat, també s’ha distingit Eduard Arranz-Bravo, l’Associació Joan Pons, el projecte Fabra i Coats, el festival DRAP-ART, el premi de pintura Guasch-Coranty i la secció de Cultura de TV3.

Una gala, la d’avui, que ha estat conduïda per la periodista Clara Sánchez-Castro i ha començat amb la projecció d’un vídeo per recordar els quinze anys d’història i, amb els parlaments dels editors de la revista, Anna Maria Camps i Ricard Planas.

Durant l’acte també s’ha presentat el nou Consell Assessor de la revista i el llibre ‘La bíblia de Bonart’, que recull el primer article publicat a la revista durant els quinze anys d’existència per cadascun dels 394 col•laboradors que hi ha escrit fins ara.

Fundada el 1999 a Girona per la gestora cultural Anna Maria Camps i pel crític d’art Ricard Planas, Bonart és l’única revista d’art en català que ha superat els cent números.