>    >  Competències lingüístiques i Mancomunitat de Catalunya

Competències lingüístiques i Mancomunitat de Catalunya

Escrit el 23/02/2015 a les 10:18

Acció impulsada per la Diputació de Barcelona

Edifici rellotge 20022015_noti

Fotografia: Òscar Giralt / Diputació de Barcelona

El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Gerard Ardanuy, va rebre la setmana passada els alumnes de 1r de batxillerat de l’IES Escola del Treball, de Barcelona, per donar l’inici a l’activitat “Commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya – Llegim la història”, una de les iniciatives de la Diputació per fomentar les competències lingüístiques en l’àmbit local a fi de millorar l’èxit educatiu.

Durant la recepció, que va tenir lloc a la Sala Noble de l’Edifici del Rellotge de Barcelona, Ardanuy va agrair als alumnes que s’haguessin implicat en aquest projecte i va fer un recordatori de les relacions entre la Mancomunitat de Catalunya, l’Escola Industrial i l’evolució de l’ensenyament en aquells anys.

Amb aquest acte es posa en marxa la segona edició del projecte de promoció de les competències lingüístiques en el territori, que s’ha centrat en la Mancomunitat amb motiu de la celebració del seu centenari. L’any passat aquest projecte de foment de la lectura va girar entorn de la figura de Salvador Espriu.

La proposta, que es concreta en l’elaboració d’un treball de recerca per part dels alumnes, sobre algun dels àmbits d’actuació de la Mancomunitat, té com a objectius potenciar la coresponsabilitat entre agents educatius -ajuntament, centres educatius i biblioteques municipals-; promoure el vincle entre centre educatiu i biblioteca municipal; participar en els actes del centenari de la Mancomunitat de Catalunya, i treballar la lectura com a estratègia per conèixer aquesta institució, tot fomentant les competències lingüístiques..

Aquesta acció es complementarà amb la visita a la Biblioteca Nacional de Catalunya, que hi col·labora oferint als estudiants la bibliografia pròpia de la temàtica escollida per cada grup. També els facilitarà material digitalitzat perquè puguin treballar-lo a l’aula. L’activitat acabarà amb una presentació pública del treball realitzat, a la biblioteca municipal. I els treballs finals s’exposaran a la biblioteca municipal més propera al centre educatiu.

Els municipis que aquest any portaran a terme el projecte, a part de Barcelona, són Sabadell, Sallent i Sant Pere de Ribes. Els participants seran alumnes d’ESO, Batxillerat i formació d’adults.

El suport al desenvolupament de les competències educatives és una de les iniciatives d’Educació de la Diputació de Barcelona per recolzar les polítiques locals d’acompanyament a l’escolaritat impulsades des dels ajuntaments.