La Mancomunitat de Catalunya a les terres de Girona

Casa de la Paraula, Santa Coloma de Farners, del 20 de setembre al 19 d’octubre

Carrer del Prat 16, Santa Coloma de Farners

La mostra, promoguda pel Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació, proporciona una visió renovada de les principals actuacions que va impulsar aquesta institució (1914-1924), com ara el debat territorial, les comunicacions, les obres públiques, l’agricultura, les polítiques de conservació de la natura i dels monuments, l’educació, la cultura i la sanitat.

L’exposició, que està estructurada en 20 àmbits temàtics amb fotografies, documentació, objectes originals de l’època, vídeos i explicacions, vol ser un estímul per reflexionar i comprendre el que va suposar la primera experiència d’autogovern de la Catalunya contemporània. L’exposició aspira també a oferir una perspectiva humana i social que permeti descobrir els homes i les dones que de manera directa o indirecta van ser protagonistes de la institució, com ara Agustí Riera, Rafael Masó, Josep Pla, Francesc Cambó o Josep Irla.

L’horari d’obertura al públic és de 17 a 19 h, els divendres, els dissabtes, d’11 a 13:30 h i de 18 a 20 h, i els diumenges, d’11 a 13.30 h. També es poden concertar visites a hores convingudes.