>    >  L’Institut del Teatre presenta el llibre del Centenari

L’Institut del Teatre presenta el llibre del Centenari

Escrit el 16/06/2015 a les 10:37

‘Els primers cent anys: 1913-2013’

Institut_president_alta_not

Salvador Esteve amb els dos autors del llibre
Foto: Judit Contreras / Diputació de Barcelona

«El que volem és enfortir el compromís de l’Institut del Teatre amb el país i amb les persones». Així ho va manifestar el president en funcions de la Diputació de Barcelona i de l’Institut del Teatre, Salvador Esteve, a l’acte de presentació, ahir al vespre, del llibre Els primers cent anys: 1913-2013, commemoratiu del centenari de l’IT, en el marc del també Centenari de la Mancomunitat de Catalunya, i la inauguració de la nova exposició “La memòria de les Arts Efímeres”, sobre els fons del Museu de les Arts Escèniques (MAE).

El llibre “Institut del Teatre. Els primers cent anys: 1913-2013” inclou la reedició del text escrit per Guillem-Jordi Graells arran del 75è aniversari, publicat el desembre de 1990, més la síntesi dels darrers 25 anys a càrrec del periodista i escriptor Xavier Febrés. L’obra repassa la trajectòria de la institució des dels seus orígens com a Escola Catalana d’Art Dramàtic, amb els fets més significatius de cada època, fins a culminar amb els actes del centenari, celebrat el curs 2013-14.

Durant la presentació, Salvador Esteve, va dir que «aquest repàs històric permet copsar la importància de la contribució de l’Institut al país, a la seva cultura i al gran desenvolupament de les arts escèniques als nostres pobles i ciutats».

També es va presentar la nova mostra permanent “La memòria de les Arts Efímeres”, amb la qual el Museu de les Arts Escèniques (MAE) recupera un espai d’exhibicions a la sala d’exposicions de la seu de Barcelona de l’Institut del Teatre per mostrar una part del seu fons, fins ara conservat a les sales de reserva.

L’exposició presenta una selecció de vestits, escenografies, titelles, fotografies i altres documents, alguns originals, i els mostra a través de deu espectacles destacats de la història del país del 1879 al 2000.

El president en funcions de la Diputació de Barcelona va destacar que, amb l’obertura d’aquest fons, «el que volem és refermar la vocació de servei de l’Institut del teatre, enfortir el seu compromís amb el país i amb les persones».

Esteve va tenir també paraules d’agraïment per a tots els directors de l’Institut del Teatre del darrer quart de segle i va acabar la seva intervenció remarcant el valor del Pla Estratègic de l’Institut del Teatre 2014-2017 «amb la visió de posicionar-nos, tant des del punt de vista nacional com internacional, com a líders i referents de l’ensenyament, la investigació i la difusió de les arts escèniques».

Trobareu més informació aquest Pdf.