>    >  Presentació del llibre del Centenari de l’Institut del Teatre

Presentació del llibre del Centenari de l’Institut del Teatre

Escrit el 15/06/2015 a les 10:18

Aquest dijous, a les set de la tarda

portada-llibre-centenari_not

Foto: Institut del Teatre

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona presenta el llibre Els primers cent anys: 1913-2013, commemoratiu del seu centenari, i inaugura la nova exposició “La memòria de les Arts Efímeres”, sobre els fons del Museu de les Arts Escèniques. L’acte, que tindrà lloc aquest vespre, a les 19h, a la seu de Barcelona de l’Institut, comptarà amb la participació del president en funcions de la Diputació, Salvador Esteve.

El llibre “Institut del Teatre. Els primers cent anys: 1913-2013” inclou la reedició del text escrit per Guillem-Jordi Graells arran del 75è aniversari, publicat el desembre de 1990, més la síntesi dels darrers 25 anys a càrrec del periodista i escriptor Xavier Febrés. L’obra repassa la trajectòria de la institució des dels seus orígens com a Escola Catalana d’Art Dramàtic, amb els fets més significatius de cada època, fins culminar amb els actes del centenari, celebrat el curs 2013-14.

Amb l’exposició “La memòria de les Arts Efímeres”, el Museu de les Arts Escèniques recupera un espai expositiu permanent a la sala d’exposicions de la seu de Barcelona de l’Institut del Teatre per mostrar una part del seu fons, fins ara conservat a les sales de reserva. L’exposició presenta una selecció de vestits, escenografies, titelles, fotografies i altres documents, alguns originals, i els mostra a través de deu espectacles destacats de la història del país del 1879 al 2000.