>    >  Esteve: «El futur el comencem a guanyar i a construir en els pobles i ciutats»

Esteve: «El futur el comencem a guanyar i a construir en els pobles i ciutats»

Escrit el 14/02/2014 a les 10:39

Afegeix que aquest futur «només el guanyarem amb llibertat de decisió política»

20140213_llibre_iec_manco_galeria4_p1

20140213_llibre_iec_manco_galeria3_p

Fotos: Judit Contreras / Diputació de Barcelona

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va assegurar ahir a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), durant l’acte de presentació de la reedició del llibre “Costums sobre termenals, camins i aigües”, que el «futur el comencem a guanyar i a construir en els pobles i ciutats» i va afegir que aquest és un procés que «només el guanyarem amb llibertat de decisió política».

Esteve va afirmar també que el futur passa «per un Estat eficient i eficaç, per una administració àgil i propera, que comença en el nivell local». També va recordar que la Mancomunitat va posar un munt de primeres pedres del teixit administratiu i cultural de la Catalunya contemporània i va remarcar que «aquell impuls d’una Diputació de Barcelona avançada i innovadora, pedra de toc de la Mancomunitat, perviu de manera evident en aquest Institut d’Estudis Catalans».

D’altra banda, el president de la Societat Catalana de Geografia, Josep Oliveras, va destacar que «per nosaltres és un veritable goig la presentació d’aquest llibre» i va fer palesa la importància que per ells té una obra d’aquestes característiques.

La presentació d’aquest llibre també va comptar amb una conferència impartida per Jordi Casassas, historiador i professor de la Universitat de Barcelona. Casassas va fer un repàs de l’evolució del catalanisme des de l’Assemblea de Manresa de 1892 fins a la constitució de la Mancomunitat de Catalunya.

Reedició

“Costums sobre termenals, camins i aigües” va ser originalment publicat l’any 1921 per l’Oficina d’Estudis Jurídics de la Mancomunitat de Catalunya. La reedició, que compta amb un estudi introductori del professor Jesús Burgueño, és una iniciativa de la Societat Catalana de Geografia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, a partir d’un conveni de col•laboració firmat entre la Diputació de Barcelona i l’IEC.