>    >  Salvador Esteve destaca que el sistema docent de la Mancomunitat era admirable

Salvador Esteve destaca que el sistema docent de la Mancomunitat era admirable

Escrit el 21/03/2014 a les 13:09

L’exposició ‘La Mancomunitat de Catalunya. Cultura i Pedagogia’ està oberta fins el 27 d’abril

inauguracio_manco_noti1

Fotografia: Judit Contreras / Diputació de Barcelona

El president de la Diputació de Barcelona va destacar aquest dijous la racionalitat i l’eficiència organitzativa del sistema docent que va desenvolupar la Mancomunitat.

Durant l’acte d’inauguració de l’exposició ‘La Mancomunitat de Catalunya. Cultura i Pedagogia’, Salvador Esteve va remarcar que la Catalunya del 1914 «era un país que es posava en marxa, i que ho feia amb eines i estructures pròpies», i va afegir que era «un país preparat, un país que no podia esperar més, un país que s’estava avançant a la seva administració».

El president de la Diputació de Barcelona va posar èmfasi en el fet que «la racionalitat i l’eficiència organitzativa del sistema docent que va desenvolupar la Mancomunitat són admirables» i també va explicar que «hi ha una clara voluntat de ser sistemàtics, cobrint tots els nivells de l’ensenyament, des del superior fins al més popular i elemental, des del tècnic a l’artístic».

Una exposició itinerant
L’exposició ‘La Mancomunitat de Catalunya. Cultura i pedagogia’ ha estat produïda pel Museu d’Història de Catalunya i, organitzada pel propi museu i la Diputació de Barcelona. Aquesta mostra, que es podrà visitar fins el 27 d’abril, es divideix en nou àmbits i està dedicada a l’aposta que va fer la Mancomunitat per la cultura, la ciència i la pedagogia com a eines transformadores de la societat catalana. Ha estat ideada amb l’objectiu que en un futur també pugui acabar sent itinerant i té previst iniciar el seu recorregut a la Universitat Catalana d’Estiu.

Només accedir a l’exposició, el visitant troba una testa de guix d’Enric Prat de la Riba que s’exhibeix al públic per primera vegada, obra d’Ismael Smith (Barcelona 1886 – Nova York 1972). Aquesta peça és un unicum no només pel valor artístic que té sinó per l’històric.

L’acte d’inauguració també va comptar amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; del director del Museu d’Història de Catalunya, Agustí Alcoberro i, dels dos comissaris de la mostra, Ferran Aisa i Domènec Ribot.